Project Renovatie Galecopperbrug

Project Renovatie Galecopperbrug

Omgeving
  • null
    Project Renovatie Galecopperbrug
  • null
    Kwaliteitsmanager & Projectmanager
Klantvraag

Het project heeft tot doel het renoveren, versterken en verhogen van de Galecopperbrug.

Vanuit de combinatie KWS, Mercon en Hollandia is de vraag neergelegd om te helpen bij het opbouwen van de projectorganisatie, het vertalen van de strategie naar praktisch uitvoerbare managementplannen en het vormgeven en implementeren van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Later is de vraag uitgebreid met het begeleiden van verschillende managers in de koepelorganisatie en het overnemen van de rol van projectmanager voor de discipline Staal, één van de vier disciplines in het project.

Onze aanpak

Het klinkt raar, maar bij aanvang van een nieuw project is het de kunst om alle positieve energie vanuit het winnen van de tender, om te buigen van een te snelle ‘doen’ houding naar opnieuw een ‘denk’ houding. Hoe gaan we borgen dat alle we alle beloftes, werkwijzen en resultaten waar gaan maken. Hoe ziet nu de ‘echte’ projectorganisatie eruit, heeft iedereen de juiste competenties om zijn/haar verantwoordelijkheid te kunnen nemen. We hebben allerlei interventies toegepast en alles bespreekbaar gemaakt.

Confronterend maar wel nodig om toekomstige faalkosten niet te krijgen. Wij schrijven geen managementplannen, maar leren de managers hun eigen plan te schrijven. Niet vanuit een theoretisch denkkader, maar vanuit een praktische invalshoek.

Dus het bestaande management ondersteunen in het oppakken van hun eigen regierol in het project. Halverwege het project hebben we op verzoek van de projectdirecteur de rol van de projectmanager Staal overgenomen.

Werkplannen opstellen, reviewen, scenario’s uitwerken, doorspreken, bijstellen, draaiboeken, droogbouwen… Het blijft zo belangrijk om werkplannen goed te laten reviewen!
Resultaat

De brug is gerenoveerd en voldoet weer aan de huidige eisen. Technisch gezien een hoogstandje, vanuit het management oogpunt best een complex project.

Gedurende het project is het management steeds minder een schakel geweest in het oplossen van issues. Ze hebben hun aandacht verplaatst naar het creëren van omgevingen om issues op te kunnen oplossen.